تفاوت لیزیک و فمتولیزیک چیست؟

1,132 بار دیده شده
(Femtosecond Laser machine (Femto LDV
اشتراک گذاری محتویات این صفحه:

اصطلاح لیزیک (Lasik (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis برای تراش استرومای قرنیه به کمک لیزر اکسیمر (Excimer) در زیر فلپ (Flap) ایجاد شده استفاده میشود تا با تغییر انحنای قرنیه ضعیفی چشم فرد اصلاح شود. قبلا این فلپ توسط وسیله ای بنام مایکروکراتوم Microkeratome که یک تیغ بسیار ظریفی بود و عملکردی شبیه دستگاه کالباس بری داشت ایجاد میشد.

Lasik Microkeratomeاما با پیشرفت تکنولوژی این تیغ کنار گذاشته شد و جای آن لیزر فمتوسکند Femtosecond laser بکار گرفته میشود.

(Femtosecond Laser machine (Femto LDV

چرا مایکروکراتوم کنار گذاشته شد و جای آنرا برای ایجاد فلپ لیزیک، لیزر فمتوسکند گرفت؟

مایکروکراتوم برای ایجاد فلپ دقت لازم را نداشت. مایکروکراتوم که قرار بود ضخامت فلپ به اندازه 160 میکرون ایجاد کند، گهگاه ضخامت بالاتر به اندازه 180 یا حتی بیشتر تا 220 میکرون ایجاد میکرد. فلپ ایجاد شده در لیزیک پس از انجام لیزر روی استرومای زیرین و برگرداندن فلپ به سرجای خود، دیگر در استحکام قرنیه در آینده نقشی نخواهد داشت. ضخامت فلپ زیاد باعث میشد که استرومای باقیمانده قرنیه پس از لیزر، ضخامت لازم برای حفظ استحکام قرنیه را در طولانی مدت نداشته باشد.  استحکام قرنیه بعد از لیزیک را فقط استرومای باقیمانده حفظ میکندگ

میزان استرومای باقیمانده بعد از لیزیک = میزان ضخامت قرنیه قبل از لیزیک – (ضخامت فلپ لیزیک + میزان تراشیده شده توسط لیزر برای اصلاح ضعیفی)

هر چه استرومای باقیمانده بیشتر باشد، استحکام قرنیه در آینده بیشتر بوده و شانس ایجاد عارضه نادر اکتازی قرنیه و یا همان قوز قرنیه به دنبال عمل لیزیک کمتر میشود.

استرومای باقیمانده بعد از لیزیک حداقل باید 60% ضخامت قرنیه قبل از لیزیک باشد تا استحکام قرنیه به خوبی حفظ شود.

در گذشته مایکروکراتوم برای ایجاد فلپ لیزیک ضخامت زیادی از فلپ ایجاد میکرد و در نتیجه میزان باقیمانده استرومای قرنیه پس از لیزیک کمتر از 60% ضخامت قرنیه میبود. این حالت ندرتاً باعث میشد که عارضه نادر اکتازی قرنیه برای فرد پیش بیاید. به این علت لیزیک با کمک مایکروکراتوم مدتها کنار گذاشته شد. اما با ابداع دستگاه لیزر فمتوسکند که میتواند ضخامتهای به مراتب کمتر تا حد حتی 80 میکرون ایجاد کند مجددا لیزیک گسترش پیدا کرد و شانس پیدایش اکتازی قرنیه تقریباً به صفر کاهش پیدا کرد. پزشک میتواند ضخامت فلپ را به دستگاه از 80 تا 140 میکرون بدهد و دستگاه دقیقاً به همان اندازه ضخامت تعیین شده فلپ را ایجاد میکند. ضخامت فلپ کمتر و دقت بسیار بالای دستگاه فمتوسکند عوارض فلپ لیزیک را بسیار کاهش داد و فمتولیزیک تبدیل به شایعترین روش لیزری حذف عینک در دنیا شد.

سوال خود را در مورد این پست بپرسید در اسرع وقت پاسخ داده میشود:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مشابه: