درمانهای قوز قرنیه

1,052 بار دیده شده
2 دیدگاه
درمانهای قوز قرنیه keratoconus treatments
اشتراک گذاری محتویات این صفحه:

درمانهای قوز قرنیه بسیار متنوع میباشند و روشهای درمانی جدید به سرعت پیدا میشوند. علت وجود روشهای درمانی بسیار متنوع در قوز قرنیه به این علت است که برحسب میزان شدت قوز قرنیه یک روش درمانی ممکن است بهتر جواب دهد و روش درمانی واحدی برای همه افراد وجود ندارد. در ضمن تمام روشهای درمانی در قوز قرنیه هیچکدام 100% نبوده و میزان موفقیتی بین 50 تا 90 % گزارش میشود. درمان معمولاً با روشهای ساده تر و غیرجراحی آغاز میشود و در صورت عدم پاسخ به سمت درمانهای جراحی پیش میرود. قوز قرنیه یک روند پیشرونده میباشد که در صورت پیشرفت و عدم توقف میتواند دید فرد را بسیار کاهش داده که در نهایت ممکن است تنها راه درمان پیوند قرنیه باشد. پیشرفت قوز قرنیه ممکن است خودبخود متوقف شود در غیر اینصورت باید به کمک اشعه درمانی کراسلینک روند پیشرفت متوقف شود.

نمای پیوند قرنیه در شکل زیر دیده مشود.

پیوند قرنیه

انواع درمانهای قوز قرنیه چیست؟

درمان قوز قرنیه بستگی به این دارد که چقدر قوز قرنیه پیشرفت کرده است و آیا هنوز قوز قرنیه در حال پیشرفت هست. بر این اساس دو نوع درمان وجود دارد:

  • درمان جهت جلوگیری از پیشرفت در موارد پیشرونده با اشعه درمانی کراسلینک (cross-linking) قرنیه
  • درمان جهت بهبود دید در مواردی که قوز قرنیه متوقف شده است. بدیهی است قبل از اینکه این نوع درمان آغاز شود ابتدا باید پیشرفت قوز قرنیه متوقف شده باشد. در غیر اینصورت با پیشرفت قوز قرنیه، دید فرد مجدداً تحت تاثیر قرار می گیرد.

لذا قبل از اینکه وارد یکی از درمانهای فوق بشویم ابتدا باید پیشرونده بودن (progressing) یا ثابت شدن قوز قرنیه (stable) برای ما مسجل شود.

علائم پیشرفت قوز قرنیه کدام است؟

با دیدن چه علائم و نشانه هایی چشم پزشک میتواند پیشرونده بودن قوز قرنیه را تشخیص دهد؟

  1. بدتر شدن دید در طی یک سال گذشته
  2. بالارفتن نمره ضعیفی عینک در یک سال گذشته
  3. بالا رفتن آستیگمات چشم در یک سال گذشته
  4. بدتر شدن عکس قرنیه:
    • نازک شدن قرنه در نازکترین قسمت (thinnest point) بیش از 10 میکرون در یک سال گذشته
    • ناهموار شدن و بیرون زدگی بیشتر قرنیه (افزایش Kmax در عکس بیش از 1 دیوپتر) در یک سال گذشته

قوز قرنیه در چه کسانی پیشرفت میکند؟

در صورتیکه قوز قرنیه پیشرونده توسط چشم پزشک تشخیص داده شد، نیاز به اشعه درمانی کراسلینک جهت تثبیت آن وجود دارد. روند قوز قرنیه در سنین مختلف متفاوت میباشد. حال ببینیم بر حسب سن در چه کسانی قوز قرنیه ممکن است پیشرفت کند و نیاز به کراسلینک داشته باشد.

  1. در صورتیکه قوز قرنیه در سن زیر 20 سال تشخیص داده شود. در سن زیر 20 سال احتمال پیشرفت قوز قرنیه بالا بوده و معمولا نیازی به صبر کردن جهت تشخیص پیشرونده بودن نیست و  اشعه درمانی کراسلینک قرنیه به محض تشخیص انجام میشود (چون تقریباً در 100% موارد در این سنین پیشرفت میکند).
  2. در صورت تشخیص قوز قرنیه در سنین بین 20 تا 35 سالگی، معمولا نیاز هست که یک سال صبر کرده و در صورت بدتر شدن دید چشم و عکس قرنیه و ضعیف تر شدن چشم و یا بالا رفتن آستیگمات در یک سال گذشته، لازم است کراسلینک صورت گیرد.
  3. در صورتیکه سن فرد بالای 35 سال باشد معمولا قوز قرنیه دیگر پیشرفت نمیکند و نیازی به کراسلینک نمیباشد.
  4. در هر سنی اگر فرد قوز قرنیه داشته باشد و عادت به مالش یا خاراندن چشم داشته باشد، حتی در سنین بالاتر از 35 سال نیز قوز قرنیه ممکن است پیشرفت کند و نیاز به کراسلینک قرنیه باشد.

با توجه به مشخص شدن پیشرونده بودن قوز قرنیه با توجه به معیارهای بالا چشم پزشک تصمیم به اشعه درمانی کراسلینک قرنیه گرقته تا روند آن را متوقف کند.

در صورتیکه روند قوز قرنیه متوقف شده باشد میتوان وارد درمانهای جراحی بهبود دید شد. اما تا قبل از تثبیت قوز قرنیه باید از درمانهای غیرجراحی بهبود دید استفاده کرد.

همچنین چشم پزشک میتواند در موارد پیشرونده قوز قرنیه، در مواردی خاص، درمان همزمان بهبود دید و کراسلینک را ترکیب کند که در پروتکل آتن توضیح داده خواهد شد.

سوال خود را در مورد این پست بپرسید در اسرع وقت پاسخ داده میشود:

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام خدا قوت
    من دارای ۴۵ سال سن نی باشم و در جوانی عمل شبکیه و در میانسالی عمل لیزیک و ۵ سال پیش عمل آب مروارید کردم
    اخیرا تشخیص داده شده قوز قرنیه دارم
    بسیار اوضاع روحی بدی دارم و یک نقدار دیدم پایین آمده و با عینک قابل اصلاح نیست
    لطفا راهنمایی کنید و آیا با درمان بینایی بنده دوباره بهبود پیدا میکند؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مشابه: