قوز قرنیه یا کراتوکونوس Keratoconus چیست؟

1,014 بار دیده شده
1 دیدگاه
قوز قرنیه یا کراتوکونوس
اشتراک گذاری محتویات این صفحه:

قوز قرنیه یک اختلال پیشرونده در قرنیه میباشد که در آن قرنیه در مرکز خود یا اطراف مرکز دچار نازکی پیشرونده میشود که در نتیجه نازکی، قرنیه در آن منطقه دچار بیرون زدگی و نهایتا ضغیفی و یا آستیگمات نامنظم میشود ( در آستیگمات نامنظم به علت نامنظمی دید فرد حتی با عینک اصلاح نمیشود). تقریبا در 100% افراد هر دو چشم مبتلا به قوز قرنیه خواهند شد اگر چه در ابتدا در یک چشم ظاهر شده، اما به تدریج چشم دوم هم درگیر میشود. دو چشم معمولا با شدتهای مختلف درگیر میشوند بصورتی که دید فرد ممکن است در یک چشم کاملا نرمال باشد و فقط با عکس برداری توپوگرافی از قرنیه، ابتلا به قوز قرنیه در چشم به ظاهر سالم نمایان شود.

قوز قرنیه یا کراتوکونوس

اکثر افراد سابقه خانوادگی ندارند. با اینحال سابقه خانوادگی مثبت در 8-10 % موارد دیده میشود. لذا در 10% موارد ممکن است فرزند فرد مبتلا به قوز قرنیه، دچار قوز قرنیه بشود.

قوز قرنیه معمولاً در سنین نوجوانی در حدود 13-14 سالگی شروع میشود. معمولاً ابتدا از یک چشم آغاز میشود اما همانطور که در بالا ذکر شد تقریباً در 100% موارد چشم دوم هم مبتلا میشود اگرچه شدت تظاهرات در دو چشم ممکن است متفاوت باشد.

علائم و نشانه های قوز قرنیه چیست؟

معمولاً در شروع بصورت کاهش دید به علت نزدیک بینی و یا آستیگمات پیشرونده یک چشم ظاهر شده اما در ادامه با ابتلا چشم دوم به قوز قرنیه، تاری دید چشم دوم هم ظاهر میشود.

دید فرد به علت آستیگمات بصورتی است که دور اجسام هاله بینی دارد که معمولا به علت نامظم بودن آستیگمات، هاله بینی با عینک بهتر شده اما بطور کامل برطرف نمیشود. همچنین دوبینی در یک چشم از دیگر تظاهرات میباشد.

دوبینی در قوز قرنیه

ندرتا به علت ورم ناگهانی قرنیه که به آن هیدرپس Hydrops گفته میشود دید فرد ناگهان تار شده و ممکن است 2-3 ماه طول بکشد تا ورم قرنیه جذب شود.

هیدروپس قرنیه در کراتوکونوس

قوز قرنیه با کدام سندرمها و علل ژنتیک همراهی دارد؟

قوز قرنیه ممکن است در سندرم داون Down، اهلرز دنلوس Ehlers-Danlos، و مارفان، و همچنین در اُستئوژنزیس ایمپرفکتا osteogenesis imperfecta دیده میشود و در صورت وجود این سندرمها ممکن است قوز قرنیه در سنین جوانتر از 13-14 سال ظاهر شود و سرعت پیشرفت بالاتری داشته بطوریکه قبل از 20 سالگی قوز قرنیه به مراحل بسیار پیشرفته برسد.

چه عاداتی میتواند فرد را مستعد به قوز قرنیه کند؟

  • مالش و خاراندن چشم: در حساسیت چشمی بهاره vernal keratoconjunctivitis مخصوصاً زمانی که فرد چشم خود را میخاراند فرد را مستعد به ایجاد و یا پیشرفت قوز قرنیه میکند. لذا پرهیز از مالش و یا خاراندن چشم در پیشگیری از ایجاد و یا پیشرفت قوز قرنیه بسیار مهم میباشد.
  • خوابیدن روی شکم

آیا قوز قرنیه باعث کوری میشود؟

خیر. قرنیه مانند شیشه جلوی ماشین عمل کرده، هر چقدر موج داشته باشد دید کمتر میشود اما منجر به ندیدن محیط بیرون نمیشود. دید فرد با پیشرفت قوز قرنیه تارتر شده و هاله بینی و دوبینی یک چشمی (منظور دوبینی هست که با بستن چشم دیگر همچنان وجود دارد) تشدید میابد اما هرگز منجر به نابینایی فرد نمیشود. با درمان در مراحل مختلف قوز قرنیه میتوان دید فرد را بهبود بخشید.

سوال خود را در مورد این پست بپرسید در اسرع وقت پاسخ داده میشود:

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مشابه: